Zračne blažineZračne blažine
Zračne blažine Kaj so zračne blažine in kje se uporabljajo
Tehnična podpora in nega zračne blažine
Uvoznik : AEROPIK
Model : CITROEN C 4
Original part number : F307512401
  Na voljo
131.15 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : BMW
Original part number : 37121094613
  Na voljo
80.32 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : BMW
Original part number : 37121094614
  Na voljo
80.32 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : A-2153
  Na voljo
187.07 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : Mercedes
Original part number : A 639 328 01 01
  Na voljo
100.65 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : Mercedes
Original part number : A 638 328 06 01
  Na voljo
100.65 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : FORD
Original part number : A-2105
  Na voljo
192.15 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : Land Rover Discovery 2
Original part number : RKB101200
  Na voljo
150.47 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : 670100715
  Na voljo
273.48 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : Saab 9-7x
Original part number : 25815604
  Na voljo
167.75 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : A-3276
  Na voljo
273.48 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : CITROEN C 4
Original part number : A-2939
  Na voljo
151.48 €

Najbolj iskane blagovne znamke

ZRAČNE BLAŽINE

ZRAČNE BLAŽINE

Zračne blazine so gumijasti balon, krogla, napolnjena s stisnjenim zrakom, običajno 6,5-7 barov. Pnevmatika v Airbags je večplastna, a še vedno dovolj prožna. Pri izdelavi sodobnih avtomobilov premium razreda ali tako imenovanega visokega razreda, namestitev zračnih blazin v vzmetenje zagotavlja oprijemljivo prednost pri varnosti, udobju in dobrem upravljanju. Zračne blazine so nameščene na blažilnike, ki v celoti nadomestijo vzmeti tako imenovane MacPhersonove opornice, ki je zasnovana za sprednji del avtomobila. Tako na novo ustvarjeno sprednje zračno vzmetenje vsebuje dva blažilnika in dve zračni blazini. Delujejo s stisnjenim zrakom, od tod tudi njihovo ime. Tlak v zračnih blazinah je mogoče spremeniti, s čimer se spremeni odmik od tal ali tako imenovana oddaljenost avtomobila, dejanska višina. 

Zračne blazine kot sestavni del splošnega zračnega vzmetenja imajo sposobnost, da prenesejo veliko večjo nosilnost kot vzmet, zaradi česar so veliko bolj zanesljive. Zračne blazine zagotavljajo večje udobje pri vožnji po neravnih površinah, saj jih večkrat učinkoviteje absorbirajo. cel del. Na ta način je zamenjava draga in včasih nemogoča za lastnike, predvsem starejših avtomobilov. Zaradi tega povpraševanje po zračnih blazinah kot samostojnem nadomestnem delu sili vse več proizvajalcev avtomobilskih delov, da jih ponujajo na avtomobilskem trgu. Mnogi med njimi so proizvajalci originalne opreme. To pomeni, da so zračne blazine izdelane na istih proizvodnih linijah in so kakovosti, ki ni nižja od tistih za prvotno namestitev. Zelo pogosto so zračne blazine, ki jih ponujamo, popolnoma enake zračnim blazinam kot tiste na avtomobilu, čeprav za skoraj vsak avto obstajajo alternativne zračne blazine proizvajalcev Continental, Dunlop in drugih. Zračne blazine blagovne znamke so vedno dražje, vendar to ne pomeni vedno, da je njihova kakovost boljša. Uveljavljena originalna zasnova zračnih blazin se je skozi čas izkazala za boljšo kakovost. Največja prednost pa je večkrat nižja cena. Ponavadi po ceni le enega dela v uradnih servisih bi lahko zamenjali vse 4 zračne blazine avtomobila. Aeropik.si ponuja široko paleto kakovostnih zračnih blazin za vse tovarniško izdelane avtomobile in terence z zračnim vzmetenjem.

TEHNIČNA PODPORA IN NEGA ZRAČNE BLAŽINE

Vzdrževanje zračnih blazin v dobrem stanju je še posebej pomembno za uporabnost celotnega sistema zračnega vzmetenja. Glede na regijo in pogoje cest, po katerih se najpogosteje vozite, so gumijasti deli zračnih blazin najbolj dovzetni za staranje, pa tudi za prezgodnjo obrabo zaradi nabiranja umazanije, peska in soli v zimskih razmerah. Sčasoma takšni premazi ustvarijo hrapavo površino, podobno brusnemu papirju. Zaradi premikanja zračnih blazin se zelo pogosto ustvarijo pogoji za pregrevanje same gume v njihovih gumijastih delih. Ta proces obrabe je neposredno odvisen od števila ciklov pregrevanja materiala, iz katerega so izdelane same zračne blazine, zaradi drgnjenja abrazivnih površin. Sčasoma se v premičnem delu zračnih blazin pojavijo številne horizontalne mikro razpoke, kjer so najbolj dovzetne za pregrevanje. Značilno za tovrstne težave je, da se začne na začetku z minimalno izgubo zraka, kar boste ugotovili tako, da boste zjutraj našli avto naslonjen na eno stran. Napredno uničenje gumijastega materiala zračnih blazin še poslabša težavo, zlasti med premikanjem, ko se zračne blazine premikajo. Mikro razpoke se tudi pogosteje odpirajo in zapirajo, izguba zraka pa je veliko večja in je nemogoče nadomestiti zračni kompresor. Pravočasno odpravljanje težav je povezano tudi z vizualnimi pregledi, pa tudi z nego gumijastih delov zračnih blazin. Traja le nekaj minut, vsaj dvakrat letno. Zimske je najbolje zamenjati z letnimi gumami in obratno, saj je takrat avto dvignjen in boste imeli najlažji dostop do Airbags. Z ročnim orodjem ali leseno lopatico je potrebno previdno postrgati slojevit abrazivni material s površine delovnega območja zračnih blazin, pa tudi s kovinske podlage blažilnikov, na katerih ležijo zračne blazine. Zaželeno je tudi, da dvignite avto, ko uporabljate avtopralnico. Na najvišjem možnem nivoju in s pomočjo vodnega curka temeljito sperite slojevite prah in pesek v najnižjem delu zračnih blazin, kjer je delovno območje v stiku z blažilnikom. Vse to bo večkrat podaljšalo življenjsko dobo zračnih blazin, kar vam bo sčasoma prihranilo znatne stroške. V e-trgovini aeropik.si boste našli vse, kar potrebujete za vzdrževanje sistema zračnega vzmetenja vašega avtomobila. Vse zračne blazine so časovno preizkušene kakovosti.