Komponente zračnega vzmetenjaKomponente zračnega vzmetenja
Komponente zračnega vzmetenja Prednosti zračnega vzmetenja
Uporaba zračnega vzmetenja
Poskrbite za uporabnost zračnega vzmetenja
Producer : Arnott
Model :
Original part number : K-3581
  Na voljo
42.70 €
Uvoznik : AEROPIK
Model : Land Rover Discovery 2
Original part number : DA5136KIT
  Na voljo
58.97 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : RH-3570
  Na voljo
105.73 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : RH-3569
  Na voljo
105.73 €
Producer : RAPA
Model :
Original part number : 8052250671
  Na voljo
242.98 €
Producer : RAPA
Model :
Original part number : 558103M000
  Na voljo
310.08 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : 955 358 730 02
  Na voljo
39.65 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : 3D0616001
  Na voljo
88.45 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : 3D0616002
  Na voljo
88.45 €
Producer : BMW
Model :
Original part number : 61 36 6 901 469
  Na voljo
25.42 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : 9A7616014
  Na voljo
293.82 €
310.08 €
Uvoznik : AEROPIK
Model :
Original part number : A6393280030
  Na voljo
151.48 €

Najbolj iskane blagovne znamke

Zračno vzmetenje

Zračno vzmetenje

Zračno vzmetenje je zračno povezana komponenta, ki nadomešča tako imenovano vzmetenje MacPherson. Zračno vzmetenje daje veliko prednost pri povečanju udobja pri vožnji in ohranjanju konstantne oddaljenosti od tal, ne glede na obremenitev avtomobila. Zračno vzmetenje omogoča, da se avto dvigne višje ali nižje. Nadzorni sistem zračnega vzmetenja je sestavljen iz:

-Visoko zmogljiv Kompresor zračnega vzmetenja, ki poganja celoten sistem

-Ventil ventila z elektromagnetnimi ventili, ki je odgovoren za pravočasno dovajanje zraka v vsako od štirih zračnih blazin

-Višinski senzorji, ki merijo vsako sekundo in določijo zahtevano natančno višino zračnega vzmetenja, da je avto popolnoma izravnan.

-Zračne blazine - gumijaste krogle / baloni, napolnjeni s stisnjenim zrakom

-Elektronska enota, ki skrbi za celoten sistem zračnega vzmetenja, kdaj in kako delati

 

 

PREDNOSTI ZRAČNEGA VZMETENJA

 

Sodobni avtomobili so zahvaljujoč zračnemu vzmetenju veliko tišji in delujejo pri veliko nižjih stopnjah vibracij. To prispeva k nižji stopnji utrujenosti in neugodja voznika ter k udobnejšemu potovanju potnikov. Učinkovitejše zračno vzmetenje vodi do nižje ravni tresljajev karoserije, kar posledično vodi do manjše obremenitve in obrabe pnevmatik. Običajno v najvišjem razredu, tako imenovanih avtomobilih premium razreda, je zračno vzmetenje nameščeno tako na sprednji kot zadnji osi, tako da je možna raven regulacije celotnega avtomobila. To pa pomaga pri terenski in terenski vožnji, saj bi lahko avto dvignil za premagovanje visokih ovir. Nasprotno pa se zračno vzmetenje zmanjša pri vožnji pri višjih hitrostih, na primer po avtocesti. To prispeva k manjšemu uporu, boljši aerodinamiki, boljši stabilnosti in manjši porabi goriva. Pri avtomobilih, ki so modeli T, ali tako imenovani karavanski modeli, je zračno vzmetenje nameščeno samo na zadnji osi. Na ta način je možno vleči težje počitniške prikolice in prikolice, hkrati pa je zagotovljena vodoravna lega karoserije. Zračno vzmetenje preprečuje spodnjo lego zadnje preme. Ko je avto težak, njegov zadnji del ne leži na tleh in sprednji del se ne dvigne visoko. Zračno vzmetenje zagotavlja in zagotavlja pravilno lego žarometov ter stabilnost, varnost, enostavno upravljanje in udobje.

 

UPORABA ZRAČNEGA VZMETENJA
 

Zračno vzmetenje se običajno uporablja za povečanje udobja in varnosti premium avtomobilov, a ne samo. Zračno vzmetenje se pogosto uporablja tudi v vozilih za posebne namene, kot so reševalna vozila, gasilska vozila, vozila civilne zaščite, pomoč na cesti, vozila za prevoz invalidov in mnoga druga. Pri vseh zračno vzmetenje omogoča večjo zanesljivost pri povečani obremenitvi. Takšni avtomobili so običajno opremljeni s težjo opremo, ki bi pri vzmetnem vzmetenju privedla do zelo hitre utrujenosti kovine v vzmeti, zmanjšanja odmika do ceste, kar posledično vodi v nefunkcionalnost in nezanesljivost namenskih vozil. Zračno vzmetenje omogoča, da avtomobil vzdržuje raven položaj telesa. Zračno vzmetenje preprečuje nizko lego zadnje preme, omogoča tudi pravilno postavitev žarometov. Zračno vzmetenje izboljšuje stabilnost, varnost, udobje ter enostavno upravljanje in manevriranje.

 

SKRBI ZA UGODNOST ZRAČNEGA VZMETENJA

 

Skrb za zračno vzmetenje je še posebej pomembna za njegovo pravilno delovanje. Na splošno so najbolj nagnjeni k težavam gumijasti deli zračnih blazin. V primeru nepravočasnega odkrivanja in reševanja takšne težave ali njenega zanemarjanja vodi do težav pri pravilnem delovanju zračnega vzmetenja in naknadne zamenjave poleg zračnih blazin pa tudi zračnega kompresorja. Sistem zračnega vzmetenja je večkomponenten in težava pri vsaki komponenti lahko povzroči okvaro celotnega zračnega vzmetenja. Skrb lastnikov avtomobilov z zračnim vzmetenjem se izraža tudi z občasnimi pregledi v servisu. V e-trgovini aeropik.si boste našli vse, kar potrebujete za vzdrževanje zračnega vzmetenja vašega avtomobila v delovanju.