Poprodajni nadomestni deli in zakaj jih izbrati

Poprodajni nadomestni deli in zakaj jih izbrati

Kaj pomeni izraz "poprodajni trg"?

Poprodajni nadomestni deli so nadomestni deli, ki jih proizvaja podjetje, ki ni originalni proizvajalec vašega vozila, vendar ima enako kakovost kot originali.

Znani so tudi kot:

Osnovni rezervni deli
Niso deli OEM
Poprodajne storitve
Poleg delov, ki nosijo blagovno znamko proizvajalca vozila (tj. deli OEM), obstajajo tudi tisti, ki so izdelani na isti proizvodni liniji kot originalni sestavni del vozila (tj. OES), pa tudi drugi, ki jih izdelujejo proizvajalci vozil. kosi "npr. kakovost«. Deli v teh kategorijah so pogosto cenejši od enakih delov, ki jih blagovno znamko proizvajalec vozila."

(Sporočilo KOMISIJE EVROPSKIH SKUPNOSTI; {SEC (2009) 1052} {SEC (2009) 1053})

Kdaj se uporabljajo rezervni deli po prodaji?

Ko gre za popravilo avtomobila po prometni nesreči, ima vaša zavarovalnica možnost uporabe nadomestnih delov namesto originalnih delov proizvajalca (OEM). Včasih te dele izdeluje isti proizvajalec, ki je izdelal originalni del.

Ali so rezervni deli poprodajne kakovosti slabše kakovosti?


Prednosti in slabosti poprodajnih in OEM delov.
Poprodajni deli so že vrsto let tema razprav. Potrošniki so zaskrbljeni, da te vrste nadomestnih delov niso tako dobri, varni in zanesljivi kot originalni deli OEM. To je popolnoma napačen koncept.

Nekatere avtomehanične delavnice vse bolj dajejo prednost "poprodajnim" dele kot bolj kakovostne dele, ki so pridobili na popularnosti in veljajo za alternativo proizvajalčevim delom, v nekaterih primerih pa se trdi, da so morda celo alternativa. Boljša možnost. V mnogih primerih lahko proizvajalci osnovnih ali rezervnih delov za njihovo izdelavo uporabljajo dražje materiale ali naprednejše tehnologije kot uradni proizvajalci.

Druga prednost "poprodajnega trga" je na primer, da imajo pogosto daljše garancije (včasih celo življenje).

Ali obstajajo različne vrste poprodajnih rezervnih delov?

Ko gre za te vrste delov, se boste zagotovo želeli prepričati, da so certificirani. Združenja za certifikacijo delov vozil imajo visoke standarde in smernice za proizvodnjo. Izvajajo se proizvodni testi, kakovost materialov in celovitost delov. Za pridobitev certifikata morajo testi, ki jih deli opravijo, ugotoviti, da so "funkcionalno enakovredni" delom OEM. Pri Aeropiku boste našli certificirane pripomočke, ki so prestali vse stopnje testiranja kakovosti.

Kakšne so prednosti poprodajnih rezervnih delov?

Po podatkih ameriškega združenja zavarovalnic (PCI) isti nadomestni deli potrošnikom prihranijo 1,5 milijarde dolarjev na leto, povprečni stroški dela OEM pa so približno 60 % višji. Prihranite denar pri stroških popravil. Lahko so tudi cenovno ugodnejši od originalnih delov proizvajalca, ki lastniku prihranijo čas pri popravilu avtomobila.

Kot distributerji blagovnih znamk, kot je AMK, imamo pri Aeropiku možnost prodaje poprodajnih delov brez obiska uradnih proizvajalcev, včasih po veliko nižji ceni od tiste, ki jo najdete tam. Z drugimi besedami, del je "aftermarket", vendar je originalnega proizvajalca opreme.

Če povzamem: poprodajni deli so cenejši za zamenjavo dela OEM in so popolnoma enake kakovosti – preprosto nimajo oznake proizvajalca.

V Aeropik smo svojim strankam pripravljeni pomagati pri iskanju visokokakovostnih certificiranih poprodajnih delov in OEM delov po dostopnih cenah.V naši spletni trgovini boste našli široko paleto blagovnih znamk uvoženih rezervnih delov Naša ekipa strokovnjakov z izkušnjami z zračnim vzmetenjem lahko odgovori na vaša vprašanja.